Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворени резервации след първия записан

Представяме ви една настройка на системата и нейното използване, което е особено полезно ако предлагате групови резервации.

Ако сте спортен обект и предлагате групови тренировки, заплащате на персонала си на брой изработени часове, то за вас е изключително важно дали дадена тренировка ще се проведе или не и съответно ако няма хора, да не ангажирате служителя си и да не се налага да му плащате за час, в който реално не е работил. За това всяка една резервация има настройка край на резервациите – например 6 часа. Това означава, че 6 часа преди класа резервациите се спират. По този начин ако няма записани хора, то вие няма да ангажирате служителя си, както и няма да се получи да се запише човек в последния момент и да не може да отреагирате. Но недостатъкът е, че така ограничавате хората, както и вашата тренировка. Ако има някакви записани хора, то автоматично записването се спира на 6тия час преди тренировка и ако някой реши да се запише в този интервал, то няма да има възможност ако има някакви записани практиката да се проведе, но ако някой иска да се запише в тези 6 часа, да не може.

За да гарантираме, че класът ще се състои и за да не ограничаваме записването, разработихме функцията ако има поне 1 записан да отпадне блокиране на записването и до началото на тренировката свободно да могат да запазват място клиентите ви.

Тази настройка се намира в обекти -> зъбно колелце (настройки) -> събития -> „Край на резервациите след първия записан“:

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *