Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Как да продам подаръчен ваучер (gift card)

Подаръчните ваучери в системата се добавят като депозит в сметка на клиент.

Каква е идеята? Когато клиент дойде и закупи подаръчен ваучер за свой приятел, да кажем за класически масаж, който струва 60 лв. След време човекът, на когото е подарен ваучера идва в обекта ви и казва имам ваучер за класически масаж, но може ли да го използвам за масаж с вулканични камъни и да си доплатя. Ако това е продадено като услуга предплатена, тази ротация и замяна би била много сложна. За това ваучерите се възприемат като продадена сума пари – т.е зареждаме 60 лв във сметката на клиента.

Тук има два момента

  • Клиентът, който закупува ваучера може да знае всички данни на приятеля си – тогава може да създадете акаунт на приятеля му и да вкарате по неговата сметка 60 лв (това става от профила на клиента – сметка – добави депозит

Когато клиента дойде и си покаже подаръчния ваучер, вие вече знаете, че този човек има заредени пари в сметката и може да разплатите услугата, която иска да използва.

  • Клиентът, който закупува ваучера не знае данните на приятеля си – тогава зареждате в неговата сметка депозит от 60 лв и може да сложите коментар например номера на ваучера, за да знаете този депозит за какво е. Разбира се на хартиения ваучер който давате на клиента пишете имената на получателя, както и имената, на този който ще го подари (чийто депозит внасяте) за да може после да намерите правилния клиент и депозит. След като човекът, който е получил ваучера, дойде в обекта ви. То вие търсите приятеля му и може да прехвърлите депозита. Това става отново от профила на клиента – сметка – трансфер – избирате към кого да се прехвърлят парите и каква сума и завършвате. Така ще прехвърлите 60 лв от сметката на човека, купил ваучера към човека, който ще го използва реално.

Подробно как да зареждате сметки, разплащате от депозит може да прочете тук