Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Абонаменти с кредити

Това е нова функционалност която позволява да създавате абонамент тип „Кредит“. Абонамент с този тип ще има възможност да се използва за всички услуги.

Най-важните моменти при конфигурация  са следните:

 • Отбелязвате с ДА отметката „Използва кредити“
 • Не се избира абонаментна услуга. С този абонамент могат да се използват всички услуги.
 • Въвеждате брой кредити. Един кредит е равностоен на 1 лев.
 • При използване на абонамента за услуга ще се отнемат брой кредити равни на оригиналната цена на услугата.
 • Ако цената на услуга е по-голяма от остатъка на кредити в абонамента няма да бъде възможно да я заплатите чрез него (пресмята се автоматично).

Нека дадем пример с този абонамент

Абонамент: Абонамент от 55лв.

Брой кредити: 72

Както при стандартния тип абонамент при закупуване в оборота ще влязат 55лв. При използването му обаче кредитите ще се намаляват със стойност равна на цената на услугата. След използване на абонамента за услуга с цена от 15лв. ще останат 72 – 15 = 57 кредита. Каква отстъпка ще получи клиента при закупуване на абонамент зависи от вас и конфигурацията на отношението цена – кредити.

Комисионна при посещение с абонамент тип кредит

Принципът на работа на абонамент не е никак сложен, дори е по-лесен за разбиране и по-гъвкав. Единственото важно нещо което трябва да се знае е начинът на пресмятане на стойността на посещение (основа за комисионна) от един такъв абонамент, на която база ще се пресмята комисионната за изпълнителя на услугата(ако има такъв).

Нека продължим с примерния абонамент. Ако разделим 55лв / 72 кредита и умножим по 100 ще получим  76%. Това реално е частта която клиента заплаща когато ползва абонамента за която и да било услуга. Или иначе казано, закупувайки този абонамент, клиентът ползва 24% отстъпка от услугите ви до изхарчване на кредитите в абонамента или изтичане на периода на абонамента.

Пример: как би се пресметнала комисионна от 50% за изпълнител на услуга платена с абонамент с кредити и оригинална цена на услугата от 15лв.

 1. Коефициентът е 76% (както пресметнахме по-горе)
 2. Цената на услуга 15лв * 76% = 11.4лв.
 3. За изпълнителя остават 50% от 11.4 = 5.7лв.

Важно: ако все пак искате да смените коефициента от 76% в зависимост от услугата имате възможност да го направите за всяка една услуга по отделно от менюто за конфигурацията на абонамент.

Местата на които ще видите визуални промени от новата функционалност:

 • Списъка с абонаменти

 • Създаване / редакция на абонамент

 • Диалогът за добавяне на нов абонамент на клиент

 • В клиентски профил -> списък активни абонаменти няма да се забележи разлика, но там вместо броя направени посещения. ще изписва изразходваните кредити.

 • Клиент с абонамент с кредити зареден в каса

Важно е да се отбележат следните условности на тази снимка:

 • Клиентът има 2 абонамента – стандартен за услугата Еднократно посещение и още един тип кредити с оставащи 62 кредита(практически кредити = лева)
 • Там където се изписва цената на „Еднократно посещение“ пише „Абонамент“. Това е стандартното поведение и до този момент. Клиентът има абонамент за тази услуга и вместо плащане на цената ще се отнема посещение от абонамента в случай на маркиране на услугата.
 • Ново: интересно тук са 4-те услуги, където вместо цената пише „Х кредита“. Това са броят кредити, които ще бъдат отнети от абонамента при маркирането на тези услуги.
 • Услугата „Хранителен режим“ струва 70лв. Абонаментът с кредити е 10/72, т.е. 62 оставащи кредита, които са недостатъчни и за това, ако клиентът иска да ползва тази услуга ще трябва да я заплати.
 • Двете услугите с нулева цена си остават на 0.00лв.

 

 • Детайли посещение от абонамент

При връщане посещение от абонамент кредитите ще бъдат възстановени.

 • Отчитане посещение през събитие в календара

Отново тук може да се ползва абонамента с кредити и отнетите кредити ще са равностойни на стойността на услугата, в случая 12 кредита (12 лв). Ако имаме достатъчно кредита в абонамента, ще ни позлволи да го използваме.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *