Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Комисионни за извършени услуги

Комисионни за услуги могат да получават ролите coach (персонален изпълнител) и instructor (терапевт). Настройките на комисионни се правят за всеки конкретен служител от редакция на профила:

Coach:

Потребители -> служители -> редакция на служителя

Комисионните за услуги се намират при натискане на бутона

Тъй като ролята coach е свързана с персонален изпълнител е възможно освен за услуги да даваме и комисионна за абонаменти. По този начин може да обвържем конкретен абонамент с конкретен изпълнител.

Персоналните изпълнители отчет за комисионните се вижда от отчети -> комисиони. Тук излизат и комисионните от продукти или референции:

Instructor (терапевт)

Настройката става от Потребители -> служители -> редакция на служителя ->

Тук може да настроим комисионни за отделните услуги. Специфичното при Instructor, е че понякога може за 1 услуга да имаме едновременно двама изпълнителя, в такъв случай може да заложим при повече от 1 изпълнител какъв % се взима. Това може да се редактира и от календарао т самата резервация.Другото специфично в тази роля, е че може да сложим комосионна за клас. Важно е да се знае, че ако има настроена комисионна за конкретен клас и в него има услуга, за която също има настоена комисионна, то с приоритет е класа. Т.е служителят ще получи комисионна каквато е настроена в класа.

Друго специфично е, че комисионната може да не е само % от оборота за класа, ами да е твърда ставка или % от броя клиенти.

Избираме услугата и кликаме на плюсчето при „добави стойност според броя участници“:

Ако желаем да получава 20% до 10 човека на човек, нанасяме 10 на участника и 20 на %. Ако сложим на общата комиционна 25% , това означава, че до 10 човека ще получава 20% над 10 25 %. Ето как изглежда настроено:

Ако натиснем отново плюсчето ще ни отвори ново поле, ако искаме да има услови например и от 10-20 човека и тн

Ако искаме даден наш терапевт дап олучава по 3 лв / чвоек до 10 човека, а над 10 човека да получава по 3.5 лв, а над 20 човека по 4 лв/ човек и така да го стимулираме да привлича нови хора. Как се настройва – кликаме на % в полето при добавяне на стойност според броя участници и ще ни се промени на лв:

Ако активираме тикчето натрупване, то ще добави натрупване. Какво означава това: По насторйките по-горе, ако тикнем натрупване, то от първите 10 човека ще получава 3 лв, от 11 до 20-тия ще получава 3.5 лв, а от 21 нагоре ще получава 4 лв.

Даваме пример: Ако в солната стая има 22 човека. Ако няма отметка натрупване, то комисионната ще е 22х4=88 лв

Ако има отметка натрупване, то комисионната ще е: 10х3 +10х3.5 + 2х4 = 73 лв.

Промяна на комисионна

Комисионните може да се сменят и от самата резервация, когато сме в календар.

Например, имаме служител, който за услугата Pole Dance Получава 50% комисионна, ние обаче искаме днес за конкретна практика да му намалим % на 40 – отиваме в календар в конкретната резервация и кликаме на изпълнителя:

Ще ни се отвори прозорец, в който може да променим комисионната:

Ако сменим тук комисионната, единствено за тази конкретна резервация, изпълнителят ще получи %, който сме настроили локално.

Отчет за комисионните за роля инструктор (терапевт) се вижта от отчет – > събития:

 

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *