Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Параметър на услуга от тип Избор

Добавен е нов тип параметър Избор. Той може да съдържа един или няколко предефинирани текста разделени на кратко и подробно описание. Краткото описание служи като идентификатор за избора, а подробното е самото съдържание. С този параметър може да дефинирате стандартизирани, повтарящи се коментари към дадена услуга, без да се налага да ги изписвате всеки път. В последствие имате възможност да редактирате тези стандартизирани коментари, в случай че това е необходимо.

Ето няколко примера за използването на този тип коментари:

  • Диагноза
  • Анамнеза
  • Рецепта
  • Препоръки
  • И др.

Конфигурация на параметър Избор

От Меню->Услуги->Параметри на услуги кликвате ДОБАВЯНЕ горе в дясно. На екрана за конфигурация попълвате името на Параметъра и маркирате че е от тип Избор. По желание може да добавите и описание на самия параметър.

За да продължите с конфигурацията е необходимо да натиснете бутона ПОТВЪРДИ. Системата ще запази този параметър и ще ви върне на същата страница, за да продължите с въвеждане на Изборите.

Тук вече имате темплейт в който да попълвате вашите Избори

След като добавите необходимия текст, натискате от дясно. Това действие ще запази въведената от вас информация и ще добави нов темплейт в който да въведете следващия Избор.

Обърнете внимание на:

  • Добавяне на нов избор – това са данни, които въвеждате в момента и все още не са записани в системата. Запазват се след натискане на бутона от дясно.
  • Текущи избори – това са данни които вече са записани. Записа им става след като сте ги въвели в „Добавяне на нов избор“ и натиснете от дясно. Ако искате да направите редакция може да промените текста и да натиснете бутона за запис от дясно, за да запазите промените. Ако искате да изтриете съществуващ избор, може да използвате бутона от дясно . Ще видите съобщение за потвърждение на това действие с цел да не направите грешка.

След като сте приключили с въвеждането натискате зеленият бутон ПОТВЪРДИ горе в дясно на екрана.

Използване на параметър с Избор

След като параметърът е конфигуриран може да го добавяте към услугите на клиенти.

Избирате желания параметър, в случая Диагноза, и от дроп даун менюто избирате някои от дефинираните избори.

В полето от долу се появява дългото описание което сто въвели за съответния избор. Тук може редактирате текста ако е необходимо. Запазвате данни с бутона ЗАПАЗИ от дясно.

За всеки параметър може да има само един избор. Ако са ви необходими повече, ще трябва да добавите този параметър отново и следващия необходим избор към него.

 

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *