Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Входиране на разходи и парични потоци

Ако искаме да входираме разходи, които се правят на момента в обекта, или някакви разходи на фирмата, както и приходи на фирмат,а не свързани с дейността на кокретния обект, то това може да направим от парични потоци – намира се в падащото меню на профила ни горе в дясно:

Когато изберем парични потоци ни се отваря прозорец, в който има Плащания (разходи) и постъпления (приходи).

За разходите имаме описание, категория (как да създавате категории) , търговец (ако например е плащане на продукти към търговци, които сме създали в системата). Дата, за която се отнася разхода (например доставени са на 5.01, но са платени на 07.01), дата на плащане (реално кога е направен разхода – платени са тогава). Тип документ (касов бон, разходен ордер, фактура, стокова разписка), номер на документа, сума, каса (ако е не, не се изведат от касата, ако е да, сумата излиза от наличността за деня), плащане (по какъв начин е направен разхода). Ако разходът е излязал от каса и сме дали отметката да, то този разход ще се отрази в оборота, ако не е от каса, то ще се отрази само в отчет парични потоци.

За приходите – тук се въвеждат постъпления, които не са конкретно свързани с обекта, съответно независимо от начина на плащане, този приход не се отразява на касата на обекта, нито излиза в отчет оборот.

Имаме стандартни полета – описание на прихода, категория, може да изберем клиент ако желаем, сума, начин на плащане, за кога се отнася постъплението и кога е дошло реално (дата, за която се отнася плащането).

Всички постъпления и разходи от парични потоци се виждат в отчет парични потоци:

Тук в отчета със зелено са постъпленията, с червено разходите.

Ако сме задали да излезе разхода от каса, в отчет оборот той излиза като разход:

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *