Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Интеграция на FItsys с WooCommerce

WooCommerce е платформа за онлайн магазини изградена върху WordPress. T.e aко сайтът ви е изграден на WordPress и имате онлайн магазин, то почти на 100% магазинът ви е изграден с WooCommerce.

Интеграцията на Fitsys с WooCommerce е изцяло пасивна, т.е. оператор извършва стандартни действия във Fitsys и данните се актуализират автоматично с WooCommerce, както и обратното – клиент на онлайн магазина прави поръчка или оператор обработва поръчка данните се актуализират във Fitsys. Това означава, че потокът на данните е двупосочен, но нека разгледаме първо от Woo към Fitsys.

От Woo Commerce към Fitsys

Комуникацията е базирана на Webhooks изпращани от WooCommerce. Най-кратко казано webhooks е вид автоматизирано съобщение, което се изпраща от онлайн магазина към Fitsys, за да се оповести нова поръчка, промяна в състоянието на съществуваща, промяна на наличност в склада и други. Обработката на тъй наречените „web hooks“ позволява синхронизацията на продукти, поръчки и клиенти между двете бази да се случва без човешка намеса и допълнителни усилия.

Записване на онлайн поръчка

От тук следва стандартният процес по обработка на поръчката. Оператор подготвя пратката и я изпраща. След като пратката се получи и приеме от клиента, магазинът е получил сумата за продажбата, тогава оператор маркира поръчката като приключена.

Отбелязване на поръчката за приключена

Webhooks се изпращат не само за обработка на поръчки. Същите съобщения се изпращат и при промяна профил на клиент, при създаване на нов продукт и редица други. Fitsys обработва тези съобщения, актуализира базата и за оператора на WooCommerce и Fitsys не се налага да извършва допълнителни дейности, като в същото време има цялата информация за случилото се във Fitsys под формата на справки.

 • От меню „списък с клиенти“ един от множеството филтри може да ви покаже клиентите, създадени след поръчка в онлайн магазина

 • Справка оборот пък ще ви покаже онлайн поръчките

 • Текущите необработени поръчки може да видите от справката „Онлайн поръчки“. Статус на поръчките може да видите и в административния панел на WooCommerce.

От Fitsys към WooCommerce

Тази посока на данните се случва, когато продадете продукт на място в обекта или заредите нова стока. Методът е изключително лесен. Когато се намалява или увеличава количеството на даден артикул – зареждане стока, изписване за стока(по всякаква причина) или продаване – Fitsys актуализира количеството във WooCommerce в реално време. Това означава, че следващият посетител в онлайн магазина ви ще види точната наличност на търсения продукт.

Конфигуриране на Fitsys за интеграция с Woo

Всичко се случва в меню настройки обект -> таб „Woo Commerce”

 1. Генерирайте API ключ, който ще се ползва от Fitsys за връзка с магазина ви. Много е лесно, извършва се от административния панел на Woo Commerce. Описано е тук – https://docs.woocommerce.com/document/woocommerce-rest-api/#section-2.
 2. Във Fitsys отворете секция(таб) WooCommerce в настройки обект.

 • Въведете адреса на онлайн магазина. Най-лесно е като отворите магазина и от адрес полето на браузъра копирате текста. Трябва да има http(s) отпред, пример – https://shop.fitsys.com
 • Въведете генерираните ключове от т.1.
 • Маркирайте и 3-те отметки – „Обработка поръчки“, „Обработка продукти“ и „Обработка клиенти“. В общия случай се маркират и 3-те, но ако сте сигурни какво правите, разбира се може да не маркирате и 3-те.
 • Последната стъпка е да импортирате продуктите от Woo или да създадете връзки между Fitsys и Woo продуктите. Дали ще ги импортирате като по този начин ще създадете нови продукти във Fitsys или изберете ръчно да създадете връзка между съществуващите продукт във Fitsys и Woo зависи от това кога сте започнали да ползвате Fitsys – преди или след онлайн магазина. Ще разгледаме 2-та варианта
 1. Имате онлайн магазин и базата с продукт във fitsys е празна(сега сте почнали да ползвате Fitsys или до сега не сте продавали на място). В този случай просто кликнете „Импорт данни от Woo” и изберете импорт продукт. Всички продукти с тяхното име, описание и цена ще бъдат създадени във Fitsys. Може да започнете да ги продавате на място или пък просто да ползвате Fitsys за склад.
 2. Имате онлайн магазин, но базата с продукти на Fitsys не е празна. В този случай кликнете „Покажи продукти във Woo” и 1 по 1 изберете кой продукт от Woo с кой продукт от Fitsys ще обвържете.

Важно: актуализация на името или други атрибути във Fitsys няма да ги промени във Woo. Актуализира се само количеството, като за източник на истинност се счита базата на Fitsys

След тази интеграцията Fitsys – Woo Commerce ще продължите да ползвате панела на Woo Commerce, но поддържането на актуалните количества ще бъде изключително лесно. Ще може да продавате онлайн и на място в обекта без да се притеснявате за грешки в склада и количествата.

Дори да не продавате на място, може да активирате интеграцията и по този начин поръчките и новите клиенти от Woo Commerce ще се записват във Fitsys. Ще имате:

 • Една системата която да покаже приход и разход от всички дейности – онлайн продажби и извършване на услуги в обекта.
 • Клиентите закупили онлайн, но не са били до сега в обекта ви, ще са налични във Fitsys. Така ще може да се възползвате от CRM функционалностите на Fitsys и да стартирате кампания на закупилите продукти в онлайн магазина – промоции, отстъпки за онлайн резервации и други.
 • Ще имате цялостен изглед за вашите клиенти. За всеки клиент в профила му ще е видимо всички – поръчките онлайн, продуктите закупени на място и извършените услугите на място.

Силно препоръчваме всеки ползващ WooCommerce магазин да активира тази интеграция!

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *