Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Клас/Събитие/Резервация – разлики

Системата на Fitsys поддържа класове / резервации / събития. Какви са разликите и кое да използваме

  • клас – това е обикновено събитие, което е с повече от 1 участник и обикновено има някаква периодичност – например някаква спортна групова тренировка – йога, мобилност, Pole dance и др. Класът е видим в клиентския портал от всички клиенти. Класовете са предефинирани и може и са обвързани с определени услуги, може да се обвържат и с ресурс, изпълнител и тн.
  • събитие – това обикновено е нещо еднократно, не предварително дефинирано в софтуера – може да е например някакъв еднократен семинар. Събитието е видимо в клиентския портал от всички клиенти
  • резервация – това обикновено е свързано с терапевт и един клиент- например масаж, лазерна епилация, подстригване, тн. Резервациите не са видими за клиентите, а само за служителите (рецепционисти, администратори).

Предефинираните класове се създават от Услуги -> Класове – > ДОбавяне

След създаване на класове вече можем да ги добавяме в календар. Отиваме на клаендар, кликаме на часа, в който искаме да сложим класа – събития – избираме класа:

След като го изберем ,то се добавя автоматично в календара с настройките, които са му предефинирани – като услуга, терапвет, продължителност, наказателна такса и други.

Ако изберем добави специфично събитие – тогава създаваме вече случайно, не предефинирано събитие, като например някакъв еднократен семинар. В него няма избрани услуги, терапевти име на събитие и трябва да ги добавим ръчно. Това събитие е видимо в клиентския календар:

Ако изберем резервация:

Това е вече събитие да кжем вид терапия – избираме терапвета услугата и всичко необходимо и го създаваме. Вече админ календара ни изглежда така:

Тук червено е резервация, зелено класа, черно случайното събитие.

Ето как изглежда в клиентски портал календара:

Т.е видими са класа, събитието, но не и резервацията. Резервацията си е нещо обвързано само с календара на служителите ви. Разбира се клинет може и сам да направи резервациq – от резервирай:

Прави резервация за масаж и вече в нашия админски календар тази резервация излиза:

 

 

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *