Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Роля оператор – рецепция

Ролята се използва от служителите, които обслужват клиенти на рецепция, създават нови клиенти в системата, извършват продажби, създават нови резервации и отчитат съществуващи в календара. Тази роля по подразбиране има достъп само до следните секции – търсене и създаване на клиент, клиентски профил, Каса за отчитане на продажби, Календар само за отчитане на продажби и Табло. Има право и да входира разходи. Може да се даде права да гледа определени отчети за определено време.

След като служителският профил бъде създаден с тази роля имате възможност да дадете допълнителни права на достъп, за да може служителят да извършва и други дейности.

Това се прави индивидуално за всеки служител в редакция на профила му. На реда Настройки на роля са активни само бутоните за ролите, активирани на служителя

Кликвате на бутона РЕЦЕПЦИЯ и ще ви се отвори нов екран с всички възможни настройки.

Тъй като са доста, а някои от тях са изключителни специфични, ще обърнем внимание само на най-важните. „Да“ означава че настройката е активирана.

  • Максимална отстъпка – максималната стойност в проценти, която служителя може да приложи като отстъпка при продажба. Ако стойността тук е 0, служителя няма да може да прилага отстъпки.
  • Може да връща покупки – Тази опция дава право да се извършва сторно/анулиране на продажби.
  • Може да отменя посещения от абонамент – потребителят ще може да анулира отчетени посещения от клиентски абонамент. Опцията е предвидена за ползване, в случай че е допусната грешка в отчитането. Това действие намалява текущо отчетените посещения и така може изразходен абонамент да стане отново активен.
  • Може да манипулира събития в календара – дава право на потребителя да създава/редактира/изтрива събития в календара.
  • Може да създава персонални абонаменти – персоналните абонаменти не съществуват в системата като предварително създаден темплейт, те се конфигурират непосредствено преди продажба от самият потребител. Всички параметри, като цена, услуга, брой посещения, период на валидност, се избират по преценка на потребителя който го създава.
  • Може да променя начална/крайна дата на абонамент – това са датите на стартиране и приключване на абонамента. Чрез тези права дори след като абонамента е продаден, потребителя може да променя тези дати. Промяна на начална дата измества абонамента напред или назад във времето според продължителността му, тоест променя се и крайната дата. Промяна на крайната дата определя до кога ще бъде валиден абонамента. Чрез нея манипулирате продължителността на абонамента.
  • Може да споделя абонаменти – системата има възможност един абонамент да се сподели между неограничен брой клиенти. Пример за такъв тип са семейните абонаменти – закупува се един абонамент и той се ползва от всички членове на семейството.
  • Ограничен достъп – при активиране на тази настройка потребителя ще има достъп само и единствено до Каса и Календар. Той няма да вижда текущо колко продажби са направени, какъв оборот има в касата и няма да може да прави справки. Ще може единствено да извършва продажби.
  • Достъп до склад – позволява на този човек да може да вижда заведените артикули, да създава нови, да прави доставки и изписвания.

Ако искаме да дадем права на рецепция да гледа отчети, съответно за какъв период и кои точно, кликаме на бутона отчети

Ако слайдера на достъп до репорт е на ДА, то операторът има достъп до този отчет, ако е НЕ, то няма достъп. Полето позволена история дава права на конкретнич човек, колко дни назад да може да вижда отчета. 0 дни дава достъп до отчета само до настоящия ден.

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *