Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Периодични отчети

Периодичните отчети са известия, изпращани в определен ден и час с прикачен експорт на избран отчет. Съобщението се изпраща по имейл и към него има прикачен файл с експортираните данни.

Може да разгледате списъка с конфигурираните репорти от Меню->Известия->Периодични репорти. Секцията е достъпна само за потребители с роля „manager“.

В табличен вид виждате всеки от конфигурираните репорти. В първата колонка Справка е името на отчета, който се изпраща. В колонка Седмичен е показано в кой ден и час от седмицата ще бъде изпратен. В колонка Месечен е ден от месеца в който би се изпратил репорта според конфигурацията. В колонка Период е периодът за който ще бъде направен експорт на данните. В колонка Имейл е електронната поща, на която ще бъде изпратен, а в колонка Дейност има бутон за изтриване на конкретния репорт.

Нов репорт може да създадете от бутона  горе в дясно.

При създаване трябва да изберете желана справка, период на експорта, обект за който да се отнася той и евентуално оператор или да оставите опцията по подразбиране „Всички оператори“.

След това задавате имейл на който да се изпрати и час на изпращане.

В Седмичен и месечен избирате дни на изпращане. Например ако искате всеки понеделник да получават справка за оборота от миналата седмица използвате Маркирате Понеделник. Ако искате на 5-то число да получавате справка за оборота от миналият месец избирате дата 5 в Месечни.

След като приключите с конфигурацията натискате бутона  горе в дясно.

Ако искате да редактирате даден репорт кликвате върху името му(първата колонка) в списъка с репорти.

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *