Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Добавяне на график на служители от календар

Ако календарът ви е настроен да се показва по служители, то вече Името на служителя в колонката на календара е кликаемо и може с един клик да направите деня му неработен или да му зададете работни смени, както и да дублирате работния му график:

  • бутонът неработен ден – прави целия ден неработен на този служител – вижда се в червено в календара
  • бутонът Работно време – отваря се прозорец, от който може да зададете работно време за съвкупност от дни, както и да дублирате. Този прозорец се отваря и от менюто горе вдясно на името ви – моят график – вашият график или общ график – графикът на служителите ви, който като кликнете на деня излиза същия прозорец:

С кликане на календара на датите ги зареждате отдясно в избрани дати и можете накуп да зададете работно време или да дадете, че не работи. От бутона специфични, може да зададете специфично работно време, различно от дефинираните смени. Всеки ден зареден отдясно с работно време може да се редактира, така че да направите времеви интервали, в които работи или не работи:

След потвърждение, ще видите това на деня:

ВАЖНО: промените с бутоните отдолу под изброените дни сменя накуп за всички дни. Ако сте редактирали някой го премахнете, или премахнете всички за да започнете отначало и да не презапишете графика.

Ако ви даде грешка, че потребителят е зает в друг обект, за да направите желаните промени е нужно да оправите първо работното време на обекта, в който е зает.

След като направите например работния график за 1 седмица от месеца с бутона може да дублирате тази седмица, като опциите са да дублирате за следваща седмица, следващите 2 седмици, следващите 4 седмици, до края на годината, до края на годината през седмица.

Полезна ли ви е тази статия?

1 коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *