Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Woocommerce – статуси

Fitsys поддържа интеграция с Woocommerce. В онлайн магазините обикновено има няколко начина на плащане – банков превод, наложен платеж, плащане с карта, paypal. Как се случва процеса във Woocommerce и с какъв статус се създава поръчката:

1. Плащане по банков път

Поръчката във woocommerce идва със статус на изчакване (on hold) – магазинът не знае какъв е статуса на плащането и очаква вие да му кажете дали е минало плащането или поръчката не е платена. Смяната на статуса се очаква да се направи от оператор.

2. Плащане с наложен платеж

Поръчката идва със статус – в обработка (processing) – при плащане с наложен платеж, поръчката се изпраща и след това се плаща – за това статусът е обработка – може да изпратите поръчката, но вие трябва да я приключите, когато получите парите, за да се сметне за завършена

3. Плащане с карта

При плащане с карта статуса на това дали е минало плащането се предава на Woocommerce и там статуса става в обработка , ако плащането е успешно, на изчакване ако все още не е платено, или отказано, ако транзакцията не е минала

4. Плащане с пейпал

Статусите са същите както и при плащане с карта – ако е минало плащането – поръчката е в обработка, ако не е или на изчакване или отказано.

Във Woocommerce може да си сложите

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *