Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Комисионна за реализирани продажби от служители

Поощряването на служителите чрез изплащане на комисионна за реализираните от тях продажби е мощен инструмент за повишаване на тяхната ангажираност към работата, която вършат и увеличаване на вашите приходи. Fitsys ви дава възможност да избирате кой служител да получи комисионна за всеки продаден артикул без значение дали това е продукт, услуга или абонамент.

Комисионната може да се начислява автоматично за оператора, който отчита продажбата в системата или пък агентът да бъде избиран от оператора, в случай, че той е различен.

За всеки служител може да се посочи от кои категории продукти/услуги/абонаменти има право да получава комисионна и какъв да бъде процента.

Моля обърнете внимание, че категориите са неразделна част от тази функционалност. За да се начисляват комисионни е необходимо всички желани артикули в системата да принадлежат към дадена категория. Ако продажбата е за артикул без категория, дори да е избран агент, комисионна от нея няма да се начисли.

Настройки за комисионна на служител

Това се прави индивидуално за всеки служител от редакция на профила му в Общи настройки – КОМИСИОННИ

При натискане на бутона се появява прозорец в който избирате за кои типове и кои категории да се начислява комисионна. Включвате всички желани категории и записвате процент от стойността на артикула, който да се начислява.

Активация на Автоматично начисляване на комисионна.

За всеки обект индивидуално се активира дали комисионната да се начислява автоматично. Настройката е изключена по подразбиране. Намира се в Настройки на обекта таб Продажби

Автоматичното начисляване на комисионна е активно само за роля Рецепционист.

Ако използвате тази опция, при всяка маркирана от рецепциониста продажба, за която той има право да получи комисионна, такава ще се начислява автоматично, без да се налага той сам да се избира като агент.

В случай че тази опция е активирана, рецепционистът избере друг агент по време на продажбата и двамата имат право да получат комисионна от тези артикули, ще бъдат начислени две комисионни – една за рецепциониста и една за избрания агент.

Избиране на агент при продажба

По време на продажба се избира за всеки артикул индивидуално дали да има агент, който да получи комисионна. Това се прави като се кликне на цената на артикула добавен в потребителската кошница.

След кликване върху цената се отваря прозорец, в който отивате на втория таб Комисионни

Там избирате агента и натискате ОК. След това в потребителската кошница до цената всеки артикул с избран агент се появява тази иконка , която указва че има избран агент.

Избирането на агент при продажба на Абонаменти се прави от същия екран, но за да достигнете до него, трябва да използвате оранжевия бутон ОТСТЪПКА долу в ляво на прозореца

Справка Комисионни

В Справки->Отчети->Комисионни може да видите всички начислени комисионни.

В показаната справка имаме двама агенти Фитсис Съпорт и Димитър Мустаков. Фитсъс Съпорт е бил избран като агент при продажба на един абонамент, а Димитър Мустаков е бил избран като агент при продажбите на една услуга и един продукт.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *