Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Дефиниране на клиентски картон

В зависимост от спецификациите на нашия бизнес и услугите, които предлагаме, обикновено е нужно да знаем определени неща за нашите клиенти / пациенти. Тази информация е добре да я съхраним и да може да я извикваме, всеки път, когато клиента дойде при нас. Във Fitsys има възможност за създаване на индивидуално полета за клиентите, които са специфични само за нашия бизнес. Това се случва от Меню -> Потребители -> Клиентски картон.

Тук виждате в табличен вид списък с всички създадени до момента етикети. Етикетите могат да бъдат подреждани чрез опцията Поредност, имат различни типове от които се определя съдържанието им, могат да бъдат разпределени по секции и имат специфични настройки определящи къде да са видими.

С бутона от дясно влизате в режим за създаване на нов етикет:

Създаване на Секция, Основна категория и Категория – ако искате да създадете ново име за някои от тези атрибути, при създаване на етикет трябва да попълните съответното поле.

След запазване към съответният списък ще имаме добавени тези наименование

Ако вече имате създаден атрибут по този начин, в последствие може да го изберете от падащото меню от дясно на полето.

Поредност – определя позицията на етикета в клиентския картон, а от там и позицията на категории и секции. Най-ниската стойност подрежда етикета на първо място, а най-високата стойност подрежда етикета на последно.

Тип – определя съдържанието на етикета. Един етикет може да има само един тип.

  • Един избор от много възможности. Имената на изборите се въвеждат при конфигурация на етикета. При попълване на клиентския картон може да се маркира само една възможност чрез радио бутон.
  • Много избори от много възможности. Имената на възможностите се въвеждат при конфигурация на етикета. При попълване на клиентския картон може да се маркират една или няколко възможности чрез чекбокс.
  • Свободен текст. В клиентският картон се попълва текстово поле.
  • Цифра. В клиентският картон има поле приемащо само цифри.
  • ДА/НЕ. Може да се избере по подразбиране дали да е да/не. Ако се избере етикетът да е видим в клиентската част, ще бъде видима стойността дали е да / не и ще може с един клик да се сменя.
  • Интерпретация от Анкета. При избора на този тип трябва да имате предварително създадени тълкувания от модула за Анкети. В клиентският картон се визуализира резултатът от избраното тълкувание.

Настройки – всяка настройка има кратко описание как ще повлияе на видимостта на този етикет

След попълване на всички данни за етикета натискате бутона   горе в дясно. Направените промени ще бъдат запазени и данните в тази форма ще бъдат изчистени. Това действие няма да ви върне в основния екран на клиентския картон. За да се върнете в основния екран на клиентския картон трябва да натиснете бутона

За редакция на съществуващ вече етикет в основният списък използвайте бутона  от дясно на реда с желаният етикет.

За изтриване на етикет използвайте бутона  от дясно на реда с желаният етикет.

Как да попълните картона на клиентите вижте тук

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *