Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отчет Напомняния услуги

След като разработихме автоматизирани напомняния за време ви е за следваща процедура, които се изпращат автоматично на клиентите през зададен от вас период на ниво услуга, част от нашите клиенти поискаха да има и справка, където да виждат на кого му е време за нова процедура и евентуално да се свържат лично с него вместо с автоматизирано съобщениe.

За целта разработихме справка Напомняния услуги. Намира се в отчети -> напомняния услуги. Каква е идеята?

Избирате период – например следващата седмица и искате да видите хората, на които им е време за нова процедура (например минали са 40 дни от лазерна епилация) и на удобно място да видите този клиент и дали има бъдещи резервации или не, както да можете да го уведомите и да си отбележите, че е уведомен и да сложите забележка.

За да използвате отчета е необходимо да сте настроили интервала за напомняне за услугите, които изискват някаква повтаряемост във времето. Това става от услуги – > кликате на услугата и на интервал напомняне слагате броя дни.

Пускате отчет напомняния услуги за следващата седмица:

Този отчет по подразбиране излиза филтриран за периода, който гледате – т.е на кого от клиентите ви му е време за нова резервация в периода 21.03.2022-27.03.2022. Ако премахнете отметката „само в периода“ системата ще ви покаже всички клиенти, които е трябвало да имат резервация в периода 2 пъти максималния интервал за напомняне от датата, в която пускате отчета. Идеята е, че може да сте пропуснали някои хора  и да искате да разгледате и назад.

Етикетите на следващи резервации са:

има направена резервация по всички услуги, за които е време

няма насрочена резервация по нито една услуга, за която е време да се прави

има насрочена резервация за някоя услуга, но има и такива, за които няма бъдеща резервация

– има настроено известие от системата

– има настроено бъдещо ръчно известие от оператор

След като кликнете на името на някой човек, отдолу ще видите таблица, в която има повече подробности за услугите, които последно си е правил, колко време е минало, дали е време да идват и какви известия са насрочени. Тъй като може да има интересни случаи е добре когато пуснете този отчет да кликнете на всеки един човек и да разгледате, за да прецените най-точно с кого е необходимо да се свържете.

Например кликаме на Иван Иванов

Интересното, което виждаме, е че времето за следваща резервация е на 22.04.2022, но клиента вече си е записал час за 15.05, което е почти месец след времето за нова резервация. Виждаме и че системата е насрочила известие за 07.04. Тук може да решим, че не е нужно системата да го уведомява на 07.04. Може да кликнем на синия етикет – записано известие, да видим известието и ако искаме да го изтрием.

Разглеждаме следващ клиент – Петя Димитрова:

Тук виждаме, че тя има няколко услуги, за които е минало времето за нова резервация, както и няма записана следваща. Жълтият етикет – несвързано известие, означава, че има записано ръчно съобщение за този клиент от оператор за 26.03. Може да кликнем на него и да видим какво е съобщението и дали е свързано с време е за нова резервация и така да преценим дали да звъннем на клиента или да продължим нататък .

Разглеждаме следващ клиент – Мария Иванова

Това, което виждаме, е че на 24.03 ще й е време да идва, но тя има вече насрочена резервация за 12.04 за интим, но за подмишници няма. Може би вече няма нужда от епилация подмишници, може да разгледаме клиента и да преценим дали да му звъннем или щом има записан час за 12.04 не е нужно.

Разглеждаме следващ клиент – Гергана Гешева

Това, което виждаме, е че за две от зоните е просрочила времето си, а две предстоят след 6 дни. Няма известие. Може да й звъннем и да я подканим да дойде. След което може да кликнем на колонката уведомен, където пише НЕ и да сложим ,че е уведомен и да напишем забележка – например вече няма нужда от лазерна епилация.

След като запише забележката на уведомен излиза Зелен етикет Да, на който може да кликнем и ни се отваря прозорчето да видим забележката

След което ако пуснем пак отчета горе в таблицата на името на клиента се записва етикет уведомен:

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *