Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Кампании през viber

Съобщенията, изпратени по вайбър през системата се приемат за бизнес съобщения и за разлика от личния ви вайбър са платена услуга. Цената им е както на смс. Максимумът позволени символа е 1000, като това включва и емотиконките. Няма ограничение за езика(кирилица/латиница). Може да имате бутон с директен линк и картинка. Всички съобщения се изпращат от името на “Info LINK” и няма възможност за персонализиране на подателя и иконката му.

При първоначалното получаване на съобщение от този подател, получателят трябва да разреши приемането му. Всяко следващо съобщение се доставя автоматично. Ако получателят е забранил съобщения от този подател той няма да ги получава на устройството си, но въпреки това доставчикът на услугата ги таксува като доставени.

Viber съобщенията може да съдържат картинка или да са просто текст. Особеността е, че ако съобщението съдържа картинка, то е задължително да има и бутон и линк към бутона (това е особеност на Viber).

Viber съобщения може да се изпращат директно към всички клиенти или част от клиентите от секция клиенти – > съобщение -> смс -> тип Viber. Тук може да изберете предварително създаден шаблон, да напишете съобщение и да добавите картинка, след натискане на бутона добави картинка и избор на картинката се появяват и полетата за име на бутон и линк на бутона. При наличие на снимка те са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, иначе няма да се изпрати снимката.

След като конструирате съобщението си, може да го запазите като шаблон, който може да използвате и в бъдещи кампании.

 

Важно! Препоръчително е първо да си изпратите съобщението само на себе за да тествате как изглежда. За да си изпратите съобщение е необходимо да се създадете като клиент и да сложите телефонния си номер. След това при отваряне на профила ви и кликване на телефонния номер, може да изберете вайбър и да си изпратите само до вас съобщение. Ако съобщението изглежда добре и нямате редакции, може да изпратите вече кампанията до всичките си клиенти.

Кампанията може да се проследи от известия –  кампании.

Статуси на изпратените съобщения по вайбър:

  • delivered – доставено
  • seen – доставено и видяно
  •  Viber(9021): Not accepted (Rejected for delivery) from Viber – най- вероятно клиентът е забранил или не е позволил да получава съобщения от този канал
  • Viber(9010): Not delivered (delivery failed) – не е достигнат телефона на абоната, възможно е да не използва вайбър

 

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *