Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Параметри на услуги

Параметрите са полета за въвеждане на данни, които може да използвате към предлаганите от вас услуги, като по този начин записвате значими за изпълнението на услугата данни.

Според типа на параметъра тези данни могат да бъдат измервания на упражнения, различни величини на използвани апарати, свободен текст за описване на забележки/актуална информация или пък избор от предварително създадени темплейти. В Системата тези типове са със следните наименования:

  • Упражнения
  • Друго
  • Свободен текст
  • Избор

В настоящия документ ще разгледаме Упражнения, Друго и Свободен текст. Повече за параметъра Избор и как се конфигурира той може да прочетете тук.

Упражнения

Този параметър може да съдържа в себе си до четири стойности със следните имена: Серии, Повторения, Тежест, Време.

Както се подразбира от имената на стойностите основното му приложение е при услуги с физическо натоварване.

Маркирате стойностите които искате да бъдат попълнени при добавяне към услугата.

Полетата „Основен/Второстепенен параметър класация“ са предвидени за статистически данни, но все още не се използват. След като сте направили конфигурацията може да използвате този параметър в услугите на клиента.

Попълвате стойностите и натискате бутона запази.

Друго

Този тип може да бъде използван за дефиниране на различни величини според вашите услуги. В конфигурацията задавате мерната единица, а при използване му записвате стойността на величината. Ето няколко примера: Frequency, Fluence,  Energy

При използване на параметрите към услуга попълвате стойностите им.

Свободен текст

Този тип позволява да въвеждате коментари към услугата, без ограничение в дължината на текста.

Добавяте съдържанието на параметрите и натискате ЗАПАЗИ

Параметрите могат да бъдат  добавяни/редактирате или премахвани по всяко време. Единственото условие е клиента да има резервация с дадената услуга или тя вече да е отчетена като извършена в профила му.

Автоматично добавяне към услуга

Освен ръчно, параметрите могат да се добавят автоматично при въвеждане на услугата. За потребителя остава само да въведе стойностите им. Това става като за желаните услуги изберете всички необходими параметри като Задължителни. Влизате в редакция на услугата и намирате реда  „Задължителни параметри“.

От падащото меню избирате параметър, а в полето от дясно може да въведете цифра която ще определя приоритета на добавяне или иначе казано подредбата на параметрите. Приоритет 1 отговаря на първи параметър, приоритет 2 на втори параметър и така нататък. За да се добави всеки от желаните параметри натискате синият бутон от дясно „ДОБАВИ ПАРАМЕТЪР“.

Всеки добавен параметър се появява в табличен вид от долу.

При записване на тази услуга към клиент, тези два параметъра ще са автоматично добавени и потребителят на системата ще трябва само да въведе стойностите им.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *