Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Дублиране на класове

Когато имате обект, който работи с сравнително постоянен график – например спортен обект с групови тренировки, е важно да може да дублирате графика, за да не го създавате наново. Дублирането на класове става от Календар -> инструменти -> дублиране на класове.

Отиваме на седмицата, която сме създали и искаме да дублираме:

Даваме дублирай класове:

Софтуерът ни предлага да дублираме графика, като можем да го дублираме за 90 седмици напред. Ако има създаден осъбитие за някой ден и час и се получи засиване, то е добре предварително да сме избрали дали да се пропусне или да се презапише (тогава ще изчезне вече създадения клас в предни седмици).

Дублиране на класове може да стане ден за ден, на 3 дни интервал или за месец. Съответно това се управлява от излгеда на календара. Ако сме на изглед 3 дни и дадем дублиране на класове, предложените периоди за дублиране ще са на 3 дни. Ако сме на месечен изглед може да дублираме цял месец напред. Ако сме на дневен изглед, то може да дублираме ден за ден. Дублирането ден за ден е удобно ако имаме дни от седмицата, в коиот имаме едни и също практики.

Може да дублираме и индивидуални класове. Това става, когато кликнем на класа, който искаме да дублираме и натиснем дублирай:

Дублирането става в същия час, но може да изберем съвкупност от дати, където да се създаде класа.

Може да изберем и различни опции за дублиране – на услуги, терапевти (изпълнители), ресурси (оборудване или зала), настройка нотификации, участници, или да го създадме като поредица от събития. Ако създадем класове и ги дублираме като поредица от събития, тогава ще може накуп да ги редактираме – изтриваме, сменяме часа, инструктора или ресурса на всички наведнъж, или 1 по едно.

Как редактираме поредица от събития:

Когато имаме създадена поредица от събития, може да редактираме всички събития от едно място – като кликнем на едно от събитията и дадем на бутона с инструменти :

Ще ви се отвори прозорец с настройки на отделните събития:

От тук може да се изтрива едно или повече събитя и да се сменя часа, инструктора и ресурса. Ако събитията са много с чекбокса „Приложи за всички“ може да се изпълнят всички действия за всички евенти от поредицата. Например маркирате чекбокса и сменяте часа на някой евент, часът ще се смени и за всички останали в поредицата. Изтривате събитие, всички останали ще се изтрият и т.н.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *