Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Как се създава консуматив и се добавя към услуга

Във Fitsys има два вида продукти – продукт и консуматив. Продуктът се използва за продажба към клиенти, консумативът се използва за процедури и терапии.Консумативите обикновено участват с някаква част от опаковката към 1 услуга.

Например ако имаме процедура за почистване на лице и тя съдържа в себе си крем за лице. Цялата опаковка крем е 100 мл, а за 1 процедура отива 1/10 или 10 мл. Във Fitsys мерната единица е бройка или грам, като приемаме, че 1 мл=1гр.

За да създадем консуматива отиваме на склад -> продукти -> добавяне – консуматив

Попълваме име – крем за лице, отбелязваме, че това е разфасовка и размерът й е 100 грама (100 мл)

Отбелязваме и че се предлага в обекта / обектите.

За да го добавим в услугата – отиваме на услуги -> намираме услугата (например почистване на лице) : тикваме отметката, че съдържа консумативи, намираме консуматива и му задаваме, че съдържа 10 гр.

Ако искаме да доставим от продукта отиваме на склад – > продукти -> инструменти -> приемане

Това, което виждаме е, че консумативът, който създадохме се приема като брой разфасовки и цената е за 100 гр, т.е за 1 разфасовка:

Ако цената на крема ни е 125 и 10 мл отиват на 1 услуга, то тази услуга разхода й би трябваало да е 12.5 лв. За да проверим се връщаме на услуги:

Ако консумативът се измерва в бройка – например едно саше маска за лице отива на процедура, а кутията съдържа 10 броя, то създаваме консуматива като разфасовка от 10 броя и на услугата задаваме, че използваният консуматив е 1 брой. А при доставяне доставяме 1 кутия (т.е 1 разфасовка от 10 сашета) и задаваме цената на цялата кутия, а софтуерът ще преизчисли цената на 1 брой саше.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *