Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Подредба на служители в календар при изглед терапевт

Ако календара в администраторската част е настроен на изглед ресурс в календара: изпълнител (това се настройва от обекти – настройка на обект -> админ календар -> изглед ресурс в календара), то тогава календарът ни излиза по служители:

Този изглед показва изпълнителите, които са на работа за съответния ден (всички, които не им е оказано за този ден да са на работа са в графата Други). При повече изпълнители може да искаме да си подредим календара, така че да виждаме най-често използваните ако сме рецепционист, или ако сме терапевт (изпълнител), да виждаме нашия график на първа позиция.

Това е локална настройка на база потребител, като може да бъде извършена както от администратор, така и от всеки потребител индивидуално. Освен подредба може да избираме кои служители да виждаме и кои не.

За да подредите изгледа си, отивате горе в дясно на името си от там профил:

Ако сте администратор и искате да подредите на друг служител отивате на потребители -> служители -> редакция.

 

 

 

 

 

 

 

 

Подредбата и включването и изключване на видимостта на служители в календара се случва от полето „Подреждане в календара“. Подреждането е с драг и дроп – хващаме с мишката служителят, който желаем и местим нагоре надолу. По подразбиране те са подрени по азбучен ред:

Колонката „вижда се“ е кликаема и от там може да сменим дали да виждаме даден човек в календара или не:

Съответно зелено „вижда се“ – показва се в календара, червено „не се вижда“ – не се показва в календара.

Ако добавяме нов служител, автоматично той е видим в календара и трябва да отидем отново на настройки ако желаем да го изключим.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *