Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Автоматични известия

Автоматичните известия са съобщения изпращани на клиенти и служители при определени обстоятелства и настъпване на конкретно събитие. Те се генерират автоматично и не е необходима намеса от оператор, за да се случат. Автоматичните известия се конфигурират от Меню->Известия->Автоматични известия, което е достъпно само за профили с роля “manager”.

Автоматичните известия не могат да бъдат създавани или редактирани. Те са предварително дефинирани в системата и деактивирани по подразбиране. Вие може да ги активирате, като изберете шаблони които да се използват и канали за комуникация по които да се изпращат.

Първите две известия се отнасят за регистрация и смяна парола на клиентски профил. Те не могат да бъдат деактивирани.

Ако нямате конфигурирани шаблони, при активно известие текстът който се изпраща е темплейт конфигуриран в системата, до който нямате достъп за редакция. За това е важно да си създадете собствени шаблони с подходящи за вашата дейност текстове.

Всяко автоматично известие има описание, което може да видите като посочите на туултипа до името му

В описанието е записано при какви условия ще се генерира и изпрати конкретното известие.

В колонка известяване се избира метода, по който да се изпрати съобщението. Тук може да изберете повече от един метод на принципа fallback.

Всички възможни комбинации се виждат в drop down менюто за избор.

От ляво на дясно първият метод е с най-висок приоритет, а последният с най-нисък. Ако изберете например СМС=>Имейл=>Пуш ще се случи следното:

  1. Ако клиента има валиден мобилен номер ще му се изпрати СМС съобщение и обработката приключва. Ако няма такъв ще премине на стъпка 2.
  2. Ако клиента има валиден имейл адрес ще му бъде изпратено електронно съобщение и обработката ще приключи. Ако няма такъв ще продължи към стъпка 3.
  3. Ако клиента има инсталирано мобилно приложение и активиран профил ще получи пуш известие и обработката ще приключи. Ако няма такова ще премине на стъпка 4.
  4. Клиента няма валиден метод за комуникация и за това няма да му бъде изпратено известие, с което обработката приключва окончателно.

За всеки от избраните методи на комуникация може да зададете шаблон, който да бъде използван. Как се конфигурират шаблони може да видите тук.

Тук важат ограниченият за типа на шаблона и трябва да изберете правилният според метода за комуникация.

За да активирате дадено известие трябва да включите бутона в колонка Активен

След направените промени, те трябва да бъдат запазени чрез бутона  в последната колонка срещу всяко известие индивидуално.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *