Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Склад – разфасовки на стоки

Ние от Fitsys винаги се стараем да правим продукта по-лесен и интуитивен за работа. Добавихме нещо, което ни липсваше и вярваме, че ще подобри процесите на работа със склада и инвентара. Направихме възможност продуктите и консумативите да се въвеждат на разфасовки.

Към момента ситуацията е следната:

продукт

 • измерва се в брой
 • може да се продава на крайни клиенти
 • може да се използва като консуматив при извършването на услуга или да участва в състава на друг продукт.

консуматив

 • измерва се в брой или грам
 • не може да се продава на крайни клиенти
 • може да се използва като консуматив при извършването на услуга или да участва в състава на продукти.

Въпреки, че конфигурацията е максимално опростена се получаваха проблеми в някои случаи. Нека разгледаме следния пример. Получавате стока – 5 крема всеки по 150 грама. При извършване на дадена услуга вие ползвате 10 грама. Поради невъзможността стоката да се получава в бройки (5 броя крем) и после да се изписва в грамове за процедурите вие въвеждате, че получавате Крем с количество 750 грама което са 5 крема по 150 грама всеки по този начин –

Това объркваше и водеше до грешки. Също така на фактурата, запазена в софтуера, пише количество 750 грама крем, а на тази от доставчика пише – 5 брой крем.

С обновяването на системата направихме следните подобрения

Продукт – може да избирате дали да има разфасовка и както до сега единствената мерна единица остава брой.

Консуматив – може да избирате дали да има разфасовка като за мерна единица на разфасовката може да избирате както до сега – брой или грам.

Тази промяна ще улесни приемането на стока, изписването на стока и ревизия

 • Приемане на стока – от дясно на името е обозначено, че артикулът е разфасовка и приемате брой разфасовки

 • Изписване на стока – пише, че артикулът е разфасовка и изписвате брой разфасовки. Ако искате да изпишете половина или четвъртина може да изпишете – 0.5 , 0.25 и т.н.

 • Изглед склад – има ясна индикация, че артикулът е разфасовка и текущата наличност се вижда като брой разфасовка така и общо в грамове. Същото важи и за цената.

 • Редакция заприхождаване – вижда се, че артикулът е разфасовка и редактирате броя разфасовки
 • Ревизия и детайли на извършената ревизия – има ясна индикация, че артикулът е разфасовка, но при преброяване се въвежда общо преброеното количество в мерната единица, а не преброени брой разфасовки. За улеснение при всяко натискане на клавиш системата показва колко броя разфасовки са това. Пример – пишете, че има налични 400 грама и системата показва – 2р. + 100гр. (в случай на разфасовка от 150 грама)

При ревизия

При преглед извършена ревизия

Изписването на консумативи при извършване на услуги остава непроменено – изписва се крайната мерна единица брой или грама, а не брой разфасовка.

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *