Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Създаване на служител с роля instructor (терапевт)

Тази роля е тясно обвързана с предоставянето на услуги чрез резервации в календара. Потребител с тази роля може да има работно време, което се отчита в календара и да бъде изпълнител в резервации в зависимост дали е оторизиран да извършва заявените услуги. Ролята има и собствена справка за всички извършени услуги, регистрирани резервации, посетители, генериран приход и изчислена комисионна.

Създавенето на профил на терапевт става от менюто Потребители -> Служители – > Добавяне

Избираме роля терапевт (instructor):

Задължителните полета на всички служители и роли са потребителско име – името с което ще влиза в системата; обект – обектът който да вижда; име и фамилия. След въвеждане на задължителните полета, натискаме бутона потвърди и потебителят е създаден.

За да настроим кои услуги предлага служителя и от кои получва комисионни. Натискаме бутона :

Тук имаме няколко таба – услуги – какъв процент ще получава от конкретни услугим акто ако услугата може да бъде с повече от 1 изпълнители може да окажем отново каква е комисионната ако не е единствен изпълнител. Ако имаме много служители с еднакви настройки, може да дублираме комисионните на служител, който изберем от тези, които имаме вече създадени.

От таба ресурси може да зададем ако този служител ползва конкретни ресурси – кабинет, апаратура, за да може при създаване на резервация, да се блокира този ресурс:

В таба настройки, имаме опции, които може да активираме, ако искаме да дадем повече права на този служител от стандартните:

  • услуга по подразбиране – ако извършва една услуга или най-честата, която извършва, ако я зададем тук, то при създаване на резервация и избор на този изпълнител, тази услуга ще се добавя автоматично към резервацията.
  • Може да манипулира събития – ако искаме да дадем права на изпълнителя да може да добавя клиентите си или да ги маха от резервацията.
  • Може да отчита клиенти с всички видове плащания – това означава, че може да входира клиента, да го обслужи и да завърши резервацията с всички възможно начини на плащане, но само за резервациите, в които той участва.
  • Може да създава резервации – ако дадем достъп на изпълнителя да си създава и той резервации, например, когато клиент му звънне по телефона и си запише час.
  • достъп до списъка с клиенти – вижда всички клиенти на обекта и тяхната информация
  • процент комисионна при такса неявяване – ако за дадени резервации, в които участва този изпълнител имаме наказателна такса неявяване, то може да дадем % на този изпълнител.
  • максимална отстъпка – ако сме му дали правя да входира клиенти и да приема плащания може да дадем права и да прати отстъпка до някакъв праг.

Таб класове:

Може да сложим комисионна за конкретен клас. Тук е важно следното, че ако сме сложили комисионни за конкретни услуги, които са в този клас и комисионната за услугите е различна от комисионната, настроена за класа, то системата взима комисионната за класа и игнорира комисионните на отделните услуги.

АКо искаме да дадем достъп на този служител да вижда примерно отчет за посещаемостта на събитията си или за комисионните си може да му дадем достъп до конкретни отчети за определен период от време от бутона ОТЧЕТИ

 

 

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *