Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работно време на обект

Всеки обект може да има различно работно време. Работното време е активно само за дневен изглед на календара и то определя големината на рамката която виждате в календара.

Работното време указва влияние на клиентския портал и по-точно предлаганите часове за резервация.

Ако вашият обект работи всеки ден от 09:00 до 18:00 при активирано работно време ще виждате само часовете в този интервал.

При записване на резервация от клиентския портал, потребителят ще вижда само часовете от работното време на обекта и/или работното време на изпълнителите за дадена процедура.

Конфигурацията за работно време може да направите от Обекти->Настройки на обект-> таб Общи данни. Настройката се казва Работно време с бутон РЕДАКЦИЯ.

При натискането му ще се отвори формата за конфигурация:

От зеления бутон + в дясно активирате периода и задавате от колко до колко е работното време за всеки ден от седмицата.

Ако определен ден от седмицата е неработен, кликвате веднъж зеления бутон и след това отново него, като той вече се е променил на червен хикс. Това ще маркира деня като неработен.

Ако искате да добавите изключение за конкретна дата – различно работно време или пък да го обявите за неработен натискате бутона „ДОБАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ“.

Там ще се отвори следният прозорец:

Избирате периода и датата и натискате бутона ДОБАВИ. Когато искате да го направите неработен избирате само датата и натискате бутона НЕРАБОТЕН. Затваряте този прозорец с бутна ОК.

Ако сте конфигурирали изключения, то те се виждат на основния прозорец за работното време.

 

 

Полезна ли ви е тази статия?

0 Коментари

Все още няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *